Anul 2017 poate fi denumit ca anul în care Inteligența Artificială a început să intre în viețile noastre. Arhitectură, design, medicină, inginerie spațială și multe alte domenii au beneficiat enorm anul acesta de pe urma dezvoltării Inteligentei Artificiale. Având in vedere ca unul dintre liderii in acest domeniu este însăși Google, era de așteptat ca acesta să integreze în motorul său de căutare aceasta tehnologie revoluționară.

RankBrain este denumirea pe care Google a decis să o ofere noului sistem de IA care, începând cu anul 2018, va schimba regulile SEO mai puternic ca niciodată. Noul mod în care vor fi realizate poziționările va pune mare presiune pe agențiile de SEO, dar și pe antreprenorii care au decis să își optimizeze singuri site-urile.

CTR, dwell-time, context content, optimizare pentru căutări vocale și conținut video, acestea vor fi doar câteva dintre aspectele principale pe care va trebui să le avem în vedere pentru a ne împrieteni rapid cu RankBrain. Multe dintre acestea sunt folosite și în prezent, dar anul viitor vor conta mai mult și vor face diferența când vine vorba de poziționări.

Acest articol este doar primul dintr-o serie de postări zilnice pe blogul GreatSEM în care vă vom prezenta câteva dintre tehnicile pe care va trebui să le aveți în vedere pentru a nu avea de suferit în 2018 din cauza lui RankBrain.

Content is king, but so is context

Sintagma “Content is king.” este des întâlnita în lumea SEO, aceasta se referă la faptul că în esența, conținutul este principalul factor care face diferența între un site popular și unul care are un bounce rate uriaș. Suntem obișnuiți să folosim clasicele cuvinte cheie atunci când realizăm conținut pentru site-urile pe care le administrăm. Dar Google, cu ajutorul lui RankBrain, a început să devină mai deștept și mai atent la conținutul regăsit.

Daca înainte Google verifica titlul, url-ul, ALT text-ul imaginilor, descrierea, H-urile și conținutul în sine căutând cuvinte cheie, acum acesta va fi și mai minuțios în stabilirea celui mai bun rezultat pe care să îl ofere utilizatorului. Va caută atât cuvinte cheie prestabilite, cât și cuvinte cheie care se leagă de subiectul conținutului. Spre exemplu, să spunem că un utilizator caută “schele metalice” pe Google. Daca până acum era îndeajuns să folosim “schele metalice” de câteva ori într-un articol de 400-600 de cuvinte, content writer-ul va trebui să introducă și alte sintagme care să aibă legătura cu acest domeniu într-un număr mai mare de cuvinte. In esență, după ce va identifica familia de cuvinte cheie din care face parte sintagma pe care vrea să o promoveze, “schele metalice”, “închiriere schele metalice”, “cele mai bune schele metalice”, etc, content writerul va trebui să creeze un articol care să studieze în profunzime acest subiect.

Astfel, RankBrain va ințelege că site-ul respectiv tratează în întregime subiectul pe care utilizatorul vrea să îl acceseze și îl va poziționa mai sus. Indicate vor fi articolele mari, de 1700-2000 de cuvinte care au la bază un research bun și care folosesc o familie întreagă de cuvinte cheie și care conțin link-uri sursa. In esență, putem spune “Content is king, but so is context!

RankBrain vrea conținut vizual

Utilizatorii vor sa vadă din ce în ce mai mult conținut vizual legat de subiectul pe care vor să îl acceseze pe Google. Cisco afirma ca pana în anul 2021, 80% din totalul traficului online va fi reprezentat de conținut video. Însăși pe platforma Youtube sunt încărcate aproximativ 300 de ore de conținut video în fiecare minut, iar RankBrain este conștient acest aspect. De aceea el preferă să poziționeze mai favorabil site-uri care au și prezentări video despre subiectul căutat de către user.

In anul 2018, interconectarea unui site cu un canal de Youtube va reprezenta una dintre cele mai bune strategii de poziționare. Conținutul scris de pe site trebuie de asemenea să conțină și un link către un video de pe canalul propriu care tratează subiectul în cauza, astfel puteți fi siguri că RankBrain vă va poziționa site-ul mai bine, stabilindu-l ca fiind o sursa puternică de informații pentru utilizator.

Ne aducem aminte din trecut de perioada “neagra” care a venit în urma updateului Pinguin lansat de Google acum câțiva ani. O perioada în care foarte multe siteuri au avut de suferit din cauza schimbării drastice a regulilor de optimizare. De aceea este important să fim pregătiți pentru una dintre cele mai mari schimbări în materie de SEO, Google RankBrain! În articolele viitoare vom prezenta mai multe strategii pe care putem să le implementăm pentru a fi siguri că vom fi pregătiți pentru ceea ce ne va aduce anul 2018.

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.