Social Media a devenit la ora actuală cea mai rapida metodă prin care un brand poate să crească. Încă de la apariția platformelor sociale, marile companii și branduri consacrate au folosit acest mediu pentru a-și stabili autoritatea și pentru a interacționa cu comunitățile construite în jurul lor. Facebook, cea mai folosită platformă de socializare din lume găzduiește, conform unui studiu realizat de Forbes, peste 50 de milioane de pagini dedicate brandurilor și companiilor. Poate vă întrebați de ce?

Răspunsul este simplu, această platformă socială are la ora actuală peste 2 miliarde de utilizatori. În cursul anilor de când este activ, Facebook a devenit o parte integrată din viața cotidiană a fiecărei persoane. News-feed-ul sau „pagina principală” a Facebookului ne oferă o suită de informații legate de persoanele pe care le urmărim, știri, noutăți, dar și reclame din partea businessurilor care au o pagină activă pe această platformă. În medie, unui utilizator îi apare o postare din partea unei pagini de brand odată la cinci postări normale. Ceea ce face ca această platformă sa fie un mediu perfect pentru promovarea brandului dumneavoastră.

Brandul si regulile de social media marketing

Întrebarea este însă, ce se întâmplă dupa ce un utilizator, străin de brandul dumneavoastră, vede postarea pe care pagina pe care o dețineți a realizat-o? Răspunsul depinde foarte mult de calitatea postării, dacă aceasta atrage, printr-un visual realizat bine și printr-un text care respectă regulile de marketing, atunci acel utilizator străin de brandul dumneavoastră vă va accesa pagina. Orice vizita pe pagină se poate transforma într-o vizită pe site-ul pe care îl dețineți, iar mai apoi într-un client. Cu toate acestea, pentru ca aceste operațiuni să aibă loc trebuie să respectați o suită de reguli principale.

Pagina de Facebook a brandului nu trebuie să fie un simplu canal de vânzări, din contră, trebuie să fie mediul în care comunitatea construită în jurul produsului sau produselor dumneavoastră să poată interacționa. O afacere care are o prezență solidă pe canalele de social media, care interacționează cu clienții săi, care primește cu caldură orice persoană interesată de brand și care funcționează în primul rând ca și o comunitate, mai mult decât un simplu magazin online, va reuși să prospere în mediul de afaceri curent.

Concurența este una acerbă pe Facebook, brand-uri rivale încearcă întotdeauna să își stabilească o comunitate cât mai solidă de clienți sau potențiali clienți. Menținerea unei relații bune cu cei care apreciează brandul, dar și deschiderea către noii fani reprezintă două dintre principalele reguli ale marketingului pe Facebook.

Un brand crește online la fel de repede precum și comunitatea care se crează în jurul lui. Iar la ora actuală, platformele sociale cum ar fi Facebook, YoutubeInstagram vă ofera cele mai bune soluții pentru a vă ajuta să vă extindeți afacerea sau să o dezvoltați rapid folosind uneltele online esențiale oricărui om de afaceri!

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.