Pentru că tot procesul de transfer al unui domeniu poate dura mult mai mult decât v-aţi aştepta în unele cazuri (până la 24 de ore în loc de 1 ora cât ar trebui să dureze în mod normal), fără perioada de 1 – 5 zile până la finalizarea transferului, o să detaliez mai jos cum trebuie procedat corect în cazul unui transfer de domeniu de la GoDaddy la MyDomain şi problemele care pot apărea în cadrul acestui proces.

Persoana care vinde domeniul trebuie să

 1. Unlock you domain
 2. Disable your domain’s privacy setting
 3. Update your domain’s contact information
 4. Obtain your domain’s transfer authorization code
 5. Make sure that your domain has existed with your current registrar for at least 60 days
 6. Make sure that your domain is not involved in a legal dispute and does not have a registry lock on it

Persoana care cumpăra domeniul trebuie să

 1. Log în to your control panel
 2. Go to domain central
 3. Select add existing
 4. Type the name of the domain you want to add
 5. Click add

În acest moment trebuie să primiţi o confirmare că domeniul a fost adăugat, care arată aşa:

domeniu.ro has been successfully added.

Please contact the current registrar and update the nameservers to:

ns1. Mydomain.com and ns2. Mydomain.com

Dacă nu puteţi adăuga domeniul veţi primi o eroare de genul acesta:

The domain name you specified is already in use. Please select a different domain name.

În acest caz cel mai bine este să luaţi legatura cu registrarul dvs. GoDaddy şi MyDomain pentru a vă putea da seama unde este problema.

Primul care va trebui contactat este registrarul GoDaddy de către persoana care vinde domeniul. Dacă cei mai importanţi paşi prezentaţi mai sus au fost realizaţi cu succes, mai exact:

 1. Domeniul a fost deblocat
 2. Setările privacy sunt dezactivate
 3. A fost primit auth code

Atunci persoana de la suport cu care aţi luat legătura vă poate spune că nu este nici o problemă:

Ryan from GoDaddy – You should contact mydomain.com regarding that then, if you are receiving errors when setting up services on their side. There is nothing from GoDaddy that would prohibit functionality with the setup of something at another company. The domain is in your GoDaddy currently, unlocked, and available to transfer if you request a transfer with a new provider.

În acest caz persoana care cumpără domeniul trebuie să ia legătura cu registrarul lui, în speţă MyDomain şi să îi comunice unde a întâmpinat probleme. În cazul nostru domeniul nu a putut fi adăugat:

The domain name you specified is already in use. Please select a different domain name.

Persoana de la suport poate oferi informaţii despre problema apruta, în cazul nostru domeniul având hosting activ trebuie să i se dezactiveze contul de hosting înainte de a îl adăuga ca şi existing domain în contul nostru. Acest lucru nu este însă valabil pentru alţi registrări, procedura de transfer al unui domeniu fiind mult mai simplă.

Kevin from MyDomain – The domain name is added in other hosting account so, you are unable to add it here. It seems to be in the iPage account. Please ask them to remove the domain name from iPage account.

În acest moment domeniul se poate adăuga cu succes din: Domain central > Add existing > Add:

domeniu.ro has been successfully added.

Please contact the current registrar and update the nameservers to:

ns1. Mydomain.com and ns2. Mydomain.com

Următorii paşi de urmat pentru persoana care cumpără domeniul:

 1. Go to domain central
 2. Click on the domain you want to transfer to MyDomain
 3. Click transfer
 4. Use the auth code text field to type in your domain’s transfer authorization code
 5. Click transfer to MyDomain

Dacă nu vor exista erori în paşii de mai sus, persoană care vinde domeniul va trebui să primească un mail de confirmare a tranzacţiei. Mail-ul de confirmare va fi trimis către adresă de mail setată în contul de la registrarul vânzătorului, în speţa GoDaddy.

În cazul în care persoana care vinde domeniul nu primeşte mail-ul de confirmare a tranzacţiei şi nu accesează link-ul din componenţa acestuia după care adăuga auth code, tranzacţia nu va putea fi finalizată.

Din acest motiv va trebui reluată discuţia cu registrarul cumpărătorului adică MyDomain pentru a vedea de ce nu a fost trimis mail-ul de confirmare. Ţineţi cont de faptul că puteţi vedea stadiul transferului în:

Domain central ⇨ Domeniu.ro ⇨ More info

Dacă câmpurile nu sunt completate sau conţin erori nu le puteţi modifica, de exemplu: dacă nu este completată adresa de mail în acest caz mail-ul de confirmare nu va fi trimis către vânzător pentru a putea finaliza tranzacţia.

În acest caz registrarul cu care disctutati acest proces interminabil de transfer al unui domeniu vă va cere să îi furnizaţi toate datele contului de unde cumpăraţi domeniul, mai exact:

Organization name

Domain name

First name

Last name

Phone number

Email address

Street address

City/State

Country

Zip code

Doar după ce toate aceste câmpuri au fost completate registrarul de la MyDomain va iniţia procedura de trimitere a mail-ului de confirmare. După confirmare domeniul va fi transferat în decursul a 1 – 5 zile.

Notă: taxa de transfer a unui domeniu diferă de la registrar la registrar. În acest caz taxa de transfer este de $8.29 şi trebuie plătită în avans pentru a putea merge mai departe cu transferul definitiv al domeniului.

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.