Continuăm seria de articole care va vor pregăti pentru schimbările pe care Google le va face anul acesta prin intermediul Rankbrain, sistemul de Inteligență Artificială care va revoluționa lumea SEO.

60% din totalul căutărilor realizate pe Google reprezintă trafic mobil. Fie că discutăm despre tablete sau smartphoneuri, dispozitivele portabile sunt mai des folosite decât spre exemplu un laptop sau un PC. De aceea, Google a decis că își va schimba atitudinea față de siteurile care au variante pentru mobil. Astfel, va poziționa rezultatele în funcție de cât de bine este optimizată varianta pentru mobil a unui site.

Dar poate știrea cea mai importanta este că în viitor, Google considera ca varianta primară a unui site este versiunea sa pentru mobil. În esența, va trebui sa renunțăm la domeniile m.numedomeniu.ro și să realizăm pagini web responsive care să permită utilizatorului o experiență de navigare fluidă si foarte bine optimizată.

Pași de urmat pentru un site mobil perfect

Ca să fim siguri că nu ne vom pierde poziția câștigată în rezultatele Google trebuie în primul rând să optimizăm puternic varianta de mobil a site-ului nostru. Va trebui să o tratăm pe aceasta la fel ca pe un site normal, să aplicam regulile de optimizare și în această variantă. Adică, nu trebuie să ascundem conținut, pentru că la fel ca și în cazul unui site în varianta desktop, orice Google nu vede, nu ia în calcul.

Trebuie să fim siguri că orice video care este transferat din varianta desktop în varianta pentru mobil este funcțional și de asemenea să avem grijă să verificăm și scorul pe care Google îl oferă siteului nostru și indiciile de optimizare pe care ni le poate oferi. Această verificare poate fi realizată aici.

În România, în continuare traficul de pe desktop primează, el având un procentaj de 59.3%, cu toate acestea, numărul proprietarilor de smartphoneuri a crescut, iar cu ajutorul abonamentelor de telefonie mobilă care oferă internet lunar aproape nelimitat, putem să ne așteptăm la o creștere substanțială a traficului mobil în anul 2018.

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.