Dacă eşti curios care este ierarhia actuală în Social Media la nivelul ţării noastre, atunci aruncă o privire peste această piramidă Maslowiană, marca Zelist Monitor. Cu peste 4 milioane de utilizatori activi în luna octombrie, ascensiunea Facebook este la fel de vertiginoasă şi se exprimă, paradoxal, prin înţepenirea totală la baza piramidei despre care vorbeam mai devreme.

Pentru că această reprezentare se referă la nevoile comunicaţionale ale utilizatorilor, putem enumera, în ordinea numerelor de pe tricou, preferinţele utilizatorilor din Social Media: Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Foursquare, Forumuri, Blogosfera, LinkdIn şi Presa.

Mai e de precizat şi faptul că numărul paginilor de Facebook a crescut considerabil din octombrie până în februarie, iar acest lucru nu poate să însemne decât un singur lucru: dacă eşti o companie care ţine la prezenţa şi activitatea ei din Social Media, fii cu ochii pe concurenţă!

social-media-romania

Consider că acest tip de analize, publicate în fiecare lună, funcţionează ca un fel de “solunar” pentru marketeri şi advertiseri. Din acest punct de vedere, imaginea pescarului aflat în vârful piramidei mi se pare extrem de reprezentativă.

Voi ce spuneţi?

About Author

No Comment

You can post first response comment.

Leave A Comment

Please enter your name. Please enter an valid email address. Please enter a message.